Sekunderna - En bok av Emma Steinwall

Handling

Kan man förlåta någon som inte visar ånger? Om man själv vägrar förlåta, kan man kräva tolerans av andra? Sekunderna är en berättelse om skuld, och hur det provocerar att inte följa normer. Men Amelie Stark har inget behov av att vara omtyckt. Hon är en framgångssaga, en driven entreprenör och hotellägare i en bohuslänsk småstad. En regnig novembermorgon kör hon på ett barn när hon lämnar dottern vid skolan. Juridiskt kommer hon lindrigt undan, men omgivningens dom är hård och den drabbar hela familjen.

Som fyraåring var Amelie borta, kidnappad trodde man, under några dagar. Vad som skedde under dessa dagar blev aldrig känt, hon kom tillbaka välbehållen och ovissheten fick till slut accepteras. Ändå påverkar händelsen fortfarande. Att kontrollera både tillvaron och känslorna är Amelies försvar, för henne är det ett styrkebevis att möta hatet utan att anpassa sig.

I Sekunderna är relationerna i fokus – den starka kärleken till maken, den svaga kontakten med bonussonen, den instabila vänskapen med influencerväninnan, banden till den närvarande mamman och lojaliteten hos kollegan som delar passionen för Wave Hotel, Amelies livsverk.

Teman:

  • Skuld
  • Samhällsnormer
  • Relationer och vänskap

Förlag:

Utgivningsdatum:

Språk:

Antal sidor:

Bandtyp:

Andra format:

ISBN: